dissabte, 23 de gener del 2016

Esmorzar a Barcelona

Sense cap mena de dubte, el meu àpat favorit del dia és l'esmorzar. M'encanta fer-lo a casa meva o al
carrer, a una bona cafeteria.
Si esmorzo a casa, preparo suc de taronja, fruita amb iogurt, cafè o una infusió i unes bones torrades de pa integral de llavors amb oli d'oliva, tomàquet, all, formatge, alvocat i pit de titot. Abans, fa uns anys, hi posava un bon pernil, però ara no puc menjar porc perquè sóc al·lèrgica. Si tinc temps, puc passar una hora esmorzant tranquil·lament, xerrant i gaudint del menjar. Sóc una dona de bones costums i a més em cuido molt. De vegades, especialment el cap de setmana, m'agrada també fer l'esmorzar fora de casa perquè quan no he d'anar a la feina sóc molt gandula; res millor per començar el diumenge que una terrassa al sol al meu barri, a una plaça maca i tranquil·la, un bon esmorzar i bona companyia (potser també unes ulleres de sol per dissimular la falta de son). Fins aquí, estic segura que molts hi estaran d'acord.
Quan vaig arribar a Barcelona no sabia gaires coses sobre Catalunya (jo pensava que sí, però no) i pel que fa a l'esmorzar, he de dir que no m'havia preguntat mai si seria diferent del que estava acostumada. Tractant-se del país del pa amb tomàquet, m'imaginava torrades de pa de pagès català pertot arreu, més grans que els plats, sucades amb tomàquet, i potser un festí de tota mena de botifarres (encara que jo no pugui menjar-les). Doncs no. Jo no sé com és el típic esmorzar a Catalunya, però estic segura que no és un cafè amb un bikini o una pasta per tres euros. De vegades demanes torrades al bar i et diuen que sí en tenen, i quan ja has començat a salivar, hi tornen amb Panrico amb confitura de maduixa. Els barcelonins deuen anar massa de pressa per apreciar les bondats d'un esmorzar complet, perquè encara no he trobat cap bar amb un esmorzar de debò enlloc.
De moment seguiré a la caça del desaparegut esmorzar tradicional català a Barcelona. Si algú l'ha vist, que m'avisi!

Salutacions famolenques! ;)

2 comentaris:

  1. Tu el que necessites és un bon esmorzar de forquilla! Cap i pota, fricandó, vedella amb bolets o un bon trinxat regats amb una mica de vi en porró. Això sí, després a cremar-ho tot. A Barcelona en podràs menjar a diversos restaurants, te'n recomano un: el Gelida, a Urgell amb Diputació, que és molt autèntic! Que vagi de gust.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! De segur que hi aniré i tastaré l'esmorzar de forquilla. I després a cremar-ho tot, com ha de ser.

      Fins aviat, company ;)

      Elimina